Ryggproblem

Ryggskott och dess symptomRyggproblem | SmärtGuiden.nu

Ryggskott kan beskrivas som ett ryggproblem som ger omedelbar och svår smärta som man känner av i ländryggen. På grund av detta får man vanligtvis svårt att röra sig. Ryggskott är faktiskt den största orsaken till att folk sjukskriver sig från sitt jobb. Det är även en av de mest vanliga anledningarna till varför folk tar kontakt med kiropraktorer. Ryggskott kan komma i alla åldrar.

Det är cirka 80 % av befolkningen som en eller annan gång under sitt liv kommer få ont i ländryggen. Anledningen till att de yngre får ryggskott är vanligtvis att de bär runt på tyngre böcker till skolan. Idrott kan dock även vara en anledning.

Äkta ischias och dess symptom

Inflammation eller irritation i ischiasnerven är alla gånger anledningen till att man får ischias. Ischias är ett ytterligare ryggproblem. Alla den nedre delen av kroppens nervsignaler går genom just ischiasnerven. När någon av kotornas diskar i ländryggen har undergått skada pressas en bit av disken ut genom kotorna. De trycker då på en nervrot, vilket skapar obehaget. Ont, som känns vid sätet, lårets utsida, vaden och till och med foten. Man kan få problem att sova och svårigheter att gå. Om man inte gör någonting åt besvären kan man tappa känseln, delar av kroppen kan domna och ens reflexer kan bli lidande.

Behandling av ischias

Det är av yttersta vikt att en kiropraktor granskar ens symptom. På så sätt kan de se om det finns tecken på en skadad disk. Om det finns en risk för att disken är skadad går den drabbade vidare till en läkare. Denne granskar och må utfärda åtgärder. Läkarna ger vanligtvis rådet att ta det lugnt och inte överbelasta disken. Man kan även ta hjälp av smärtlindrande samt inflammationshämmande mediciner. Det kan hända att skadan behövs opereras, men vanligtvis försvinner skadan av sig själv. Det finns även bra övningar mot ischias man kan göra hemma. Ta kontakt med din behandlare så hjälper han dig.

Falsk ischias, dess symptom och behandling utförd av kiropraktorer

Om man har ont i höfterna, låren eller ryggen brukar en skadad disk inte vara involverad. Falsk ischias är mer förekommande än äkta, och kan enklare behandlas av en kiropraktor. Smärtan är inte så häftig som äkta ischias och det är ovanligt att man har ont under knät. Att bli svag i musklerna och att tappa känseln är inte ett symptom av falsk ischias. Anledning till att man drabbas av falsk ischias är många, men några exempel är: olämpliga skor, för stor belastning av ryggen och sjukdomar i ryggen. Problemen kan uppkomma om man ofta är stillasittande i sitt arbete eller om man utför aktiviteter som man inte är van vid. Kiropraktorn är väldigt erfaren när det kommer till att behandla ryggproblem som ryggskott,diskbråck och ischias. Symptomen av falsk ischias återkommer vanligtvis då och då. Man kan vara helt fri från symptom under en tid, bara för att smärtan sedan ska återkomma. Det finns vissa som kan berätta om det exakta tillfället där de gjorde någonting som aktiverade skadan. Andra är inte lika säkra på vad de gjorde för att drabbas av ischias. Söker du du behandling av en kiropraktor eller naprapat kan du besöka dessa: Ischiasspecialisterna.se